Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 11:51 |

Usvojen novi cjenovnik prikupljanja i odvoza smeća u Gornjem Vakufu-Uskoplju

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 15. februara (FENA) - Novi cjenovnik JKP "Radovina“, kojim se regulira sakupljanje, odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, način plaćanja i cijene komunalnih usluga u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dobio je podršku većine vijećnika na sjednici Općinskog vijeća toga grada.  

-Radi se o tome da je taj cjenovnik konačno usklađen sa Zakonom o komunalnim djelatnostima. Dosadašnje cijene odvoza komunalnog otpada u našoj općini bile su znatno niže u odnosu na susjedne općine - kazao je općinski načelnik Sead Čaušević.  

Ističe da će spomenutim usklađivanjem pojedini korisnici plaćati više za uslugu odvoza smeća i da će, s druge strane, neki od njih ubuduće izdvajati manji iznos za tu namjenu.

-Nadam se da će JKP 'Radovina' na ovaj način stabilizirati svoje ekonomsko stanje i da u narednom periodu neće proizvoditi gubitke - naglasio je.

Također, usvojen je zaključak da nadležna općinska komisija razmotri zahtjev mještana Batuše da jedna od ulica u tom naselju nosi naziv 102. ulica Fadila ef. Topalovića.

-Radi se o novoj ulici koja je nastala prije otprilike godinu dana izgradnjom stambenih objekata na području bivšeg lagera preduzeća 'Koprivnica' - dodao je načelnik Čaušević.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bečarević: Bilo kakav prijedlog povećanja cijene odvoza smeća trenutno nije prihvatljiv

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta