Bosna i Hercegovina     | 14.02.2019. 17:31 |

Općina Novi Grad - Uspostavljen fond za pomoć porodicama ubijenih policajaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo uspostavila je poseban fond za pomoć prodicama policajaca Četvrte policijske uprave Novi Grad, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni na službenoj dužnosti 26. oktobra prošle godine u naselju Alipašino Polje.

Općinsko vijeće Općine Novi Grad na vanrednoj sjednici donijelo je zaključak da se formira poseban fond za pomoć roditeljima ubijenih policijskih službenika i suprugama sa djecom, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Poseban fond za pomoć porodicama Šehović i Vujinović uspostavljen je krajem prošle godine, a isplata novčanih sredstava u iznosu od po 500 KM mjesečno roditeljima i 500 KM suprugama sa djecom počela je od januara ove godine.

Pored toga, ova lokalna zajednica već šestu godinu stipendira i dijete policajca Muhidina Pivodića, koji je ubijen 31. decembra 2012. godine na službenoj dužnosti dok je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja u naselju Reljevo.

Pivodića je ubio tada 25-godišnji Anel Ćemo za što je osuđen na 34 godine zatvora, dok istraga o počiniteljima ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića još traje.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana