Sport     | 14.02.2019. 13:50 |

Gašenjem Olimpijskog plamena sutra se završava EYOF 2019.

FENA Alma Zukanović

ISTOČNO SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Gašenjem Olimpijskog plamena te oficijelnim i zabavnim programom sutra će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF).

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić kazao je danas na pres-konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.

Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava te gašenje Olimpijskog plamena.

Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja.

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja jako dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH.

Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva sutra pokazati gostoprimstvo kako bi se takmičari i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik direktora EYOF-a 2019 Natko Sudžuka istakao je da u organizacionom smislu sve protiče u najboljem redu te da do sada nisu imali nijednu grešku.

Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH da u što većem broju sutra prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019.   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Rađo: Dobili smo potvrdu od EOC-a da je EYOF najbolje organiziran do sada

Volonteri EYOF-a: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

Slabi plasmani bh. predstavnika na EYOF-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo