FENA biznis     | 14.02.2019. 11:58 |

SPARK - Uspješne priče mladih koji grade BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. veljače - U vremenu kada se sve veći broj mladih odlučuje za život i posao u inozemstvu, u SPARKu ćemo ugostiti događaj zanimljiva naziva - Neće on(a) niđe - Uspješne priče mladih koji grade BiH.

 Događaj je koncipiran kao motivirajući govor/osobna priča četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara. Njih četvero će ispričati svoju životnu priču - kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u BiH te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

 Ovo su govornici:

 Nevena Pandža, po struci magistrica nutricionizma, suosnivačica je Centra zdravih navika. Kroz svoj "Nutricioniziraj se" pokret, putem društvenih mreža, znanstveno-provjerene informacije prenosi na jednostavan, praktičan i lako primjenjiv način.

 Senad Šantić je mladi serijski poduzetnik i trenutni CEO IT consulting kompanije ZenDev. Ima bachelor diplomu iz softverskog inženjerstva i master diplomu iz poduzetništva i poslovnog dizajna.

 Sanjin Omerović je osnivač startupa Digiqal. Osvojio je drugo mjesto na svjetskom Red Bull takmičenju u Berlinu s idejom Unibot.

 Maja Miljević je vlasnica brenda Zdrava Logika, čiji put od rodne Banjaluke do Mostara počinje s NSoftom, te kasnijim transferom u SPARK gdje postaje direktorica.

 Događaj organiziraju Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivirati mlade da ostanu u BiH, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

 Ukoliko smo vas uspjeli zainteresirati, svoje mjesto rezervirajte besplatno popunjevanjem kratke prijave na ovom linku, i onda, naravno, dođite u SPARK u četvrtak 21.02.2019. u 18 sati.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'