Regija     | 14.02.2019. 10:09 |

Krišto-Bregu: Jače povezivanje ekonomija jugoistočne Evrope kroz projekte RCC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primila je u nastupni posjet glavnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Majlindu Bregu.

Na sastanku je iskazan zajednički interes jačeg povezivanja ekonomija jugoistočne Europe kroz realizaciju određenih projekata RCC-a.

Bregu je naglasila da će u budućem razdoblju glavna područja djelovanja RCC-a kao operativnog tijela Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) biti trgovina, ulaganja, mobilnost i digitalizacija.

S tim u svezi, glavna tajnica RCC-a istaknula je da će prioritet djelovanja biti stavljen na zaključenje dva sporazuma o kojima se trenutno raspravlja - sporazuma o smanjenju roming tarifa za zemlje jugoistočne Europe, te sporazuma o uzajamnom priznavanju diploma.

Predsjedateljica Krišto naglasila je da BiH, kao zemlja koja trenutno predsjedava SEECP-om, daje svoj doprinos radu ove organizacije, te da posebno podržava projekte koji za cilj imaju jačanje vladavine prava i regionalne ekonomske suradnje.

Tijekom sastanka razgovarano je i o sigurnosnim izazovima s kojima se suočava područje jugoistočne Europe – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Krišto pisala visokim dužnosnicima EU u vezi s odlukom o izmjenama Izbornog zakona

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo