Sport     | 13.02.2019. 23:10 |

Pobjeda Reala u Amsterdamu, Tottenham ubjedljiv protiv Borussije Dortmund

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Nogometaši Real Madrida i Tottenhama ostvarili su pobjede u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka.

Real je u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 2:1 i jednom nogom zakoračio ka četvrtfinalu ovog takmičenja. Ajax je bio bolji u prvom dijelu koji je završen bez pogodaka, dok su branitelji naslova u nastavku ipak uspjeli doći do pobjede. Benzema je u 60. minuti doveo Real u vodstvo, izjednačio je Ziyech u 75., a pobjedu madridskom klubu donio je Asensio u 87. minuti.

Ubjedljiv trijumf upisao je Tottenham koji je na Wembleyju savladao Borussiju Dortmund s 3:0. Strijelci su bili Heung-Min Son u 47., Jan Vertonghen u 83. i Fernando Llorente u 86. minuti.

Prva dva meča osmine finala odigrana su u utorak. Roma je na svom terenu pobijedila Porto s 2:1, dok je PSG slavio na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda sa 2:0.

Preostala četiri meča igraju se naredni utorak i srijedu, a sastaju se: Liverpool - Bayern, Lyon - Barcelona, Atletico Madrid - Juventus i Schalke - Manchester City.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom