Sport     | 13.02.2019. 18:39 |

Zahirović: Vjerujem u pobjedu u Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Ovog vikenda na rasporedu su susreti 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, a ekipa Vogošće ide u goste mostarskom Zrinjskom.

Nakon što su izborili plasman u polufinale Kupa BiH u Vogošći se nadaju da će pobjedom otvoriti i drugi dio prvenstva.

Prvotimac Vogošće Ajdin Zahirović ističe da je ekipa maksimalno iskoristila pripremni period i spremna ulazi u drugi dio prvenstva.

- Vrhunski stručnjak kakav je naš trener Kamenica unio je malo sviježine i novosti u treninge, te će on biti sigurno jedan veliki plus za nas u nastavku takmičenja. Svjesni smo na kakvo gostovanje idemo i kakva nas utakmica očekuje, ali isto tako znamo i svoje prednosti i kvalitete te sa atmosferom koja trenutno vlada u ekipi vjerujem u pobjedu. Također na predhodna dva gostovanja u Mostaru upisali smo pobjede pa isto očekujem i sad - kazao je Zahirović.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Fetah Kadrić također vjeruje u pobjedu, mada ima riječi hvale za ekipu Zrinjskog.

- Pred nastavak lige odigrali smo dvije Kup utakmice protiv drugoplasirane ekipe Gračanica. Prvu utakmicu smo odigrali baš onako kako treba i sa pet golova prednosti smo se imali čemu i nadati. Nažalost, u uzvratnoj utakmici smo malo podbacili i nismo odigrali ni blizu kako smo trebali. Malo nas je i sreća poslužila te smo na kraju ipak slavili dalje takmičenje u Kupu BiH. U subotu nas očekuje utakmica sa Zrinjskim, ekipa koja je uvijek spremna i koju mi veoma cijenimo i respektujemo. Naši momci su spremni i nema sumnje da će dati sve od sebe da dođemo do pobjede u prvoj prvenstvenoj utakmici ove godine - rekao je Kadrić.

Utakmica 14. kola Zrinjski - Vogošća igra se u subotu od 19 sati u Mostaru, saopćeno je iz RK Vogošća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana