Bosna i Hercegovina     | 13.02.2019. 18:53 |

Projekt Udruženja mladih istraživača "Math Solutions"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Udruženje mladih istraživača "Math Solutions - Matematička rješenja" iz Sarajeva je udruženje koje je počelo s radom 2017. godine i između ostalog se bavi pripremnom nastavom iz matematike za upis učenika na tehničke fakultete.

 - Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, i ove godine Udruženje organizira pripremnu nastavu iz matematike za upis na tehničke fakultete. Već smo počeli s održavanjem pripremne nastave, ali zbog velikog broja zainteresiranih, organiziramo i novi kurs pripremne nastave koji počinje u subotu, 16. februara izvodit će se svake subote, s početkom u 12.00, u prostorijama sarajevske Druge gimnazije - kazao je predsjednik tog udruženja Mehmed Brkić.

Dodao je kako je pripremna nastava prvenstveno namijenjena učenicima četvrtih razreda srednjih škola koji planiraju upisati neki od tehničkih fakulteta, ali i druge fakultete na kojima se polažu prijemni ispit iz matematike. 

Kako ističe Brkić, "cilj plana i programa nastave od 65 časova jeste da pored pripreme polaznika za prijemni ispit, polaznici steknu svo neophodno predznanje iz elementarne matematike za studij na željenom fakultetu, s obzirom da prijemni ispiti najčešće ne obuhvataju sve oblasti koje su potrebne na prvoj godini studija".

Predavači na pripremnoj nastavi su članovi akademskog osoblja s Katedre za matematiku  Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu: viši asistent Mehmed Brkić i asistent Zlatan Tucaković, dok su koordinatori svih programa dr. Alma Omerspahić i dr. Huse Fatkić, profesori s Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog i  Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Brkić poziva sve zainteresirane da u petak, 15. februara u Drugoj gimnaziji prisustvuju testiranju interesanata koje ima za cilj da provjeri njihovo predznanje i upozna ih s predavačima, od kojih mogu dobiti informacije o organizaciji nastave. Informacije se mogu dobiti i na stranici www.mathsolutions.ba, putem e-maila info@mathsolutions.ba, te na Facebook stranici “MathSolutions.BA": www.facebook.com/mathsolutions.ba, saopćeno je iz navedenog udruženja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Počela nastava u drugom polugodištu u svim školama BPK Goražde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu