Stranačke aktivnosti     | 13.02.2019. 14:33 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Sastanak Radončića i Bertona sa saradnicima 

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas u posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadora Brusa Bertona (Bruce G. Berton).

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, o važnosti uloge Misije OSCE-a u našoj zemlji, te pozitivnim procesima koje Misija prati ili pomaže.

Ovom prilikom naglašena je važnost implementacije izbornih rezultata, borbe protiv korupcije, donošenje zakona o sprečavanju sukoba interesa, unapređenju izborne- zakonske regulative i onemogućavanje bilo kakvih zloupotreba izbornog sistema, kao i o slobodi medija.

Također, predsjednik SBB-a je istakao i važnost smanjivanja političkih tenzija u zemlji i obavezi svake buduće vlasti, neovisno od toga ko će biti u njoj, da sve svoje kapacitete usmjeri ka jačanju ekonomije, zapošljavanju, izgradnji infrastrukture, poboljšanju unutrašnjih i vanjskih veza BiH, te, naravno, euroatlantskim integracijama.

Uz to, Radončić se zahvalio ambasadoru Bertonu na iznimno važnoj podršci koju Misija OSCE-a u BiH i on osobno pružaju Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo