Bosna i Hercegovina     | 13.02.2019. 13:34 |

Odgođeno suđenje u predmetu Arslanagić i drugi, novo ročište 20. februara

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Suđenje Edinu Arslanagiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je ponovno usljed bolesti drugooptuženog Šefika Handžića.

Sudu je, u međuvremenu, dostavljena medicinska dokumentacija radi pravdanja izostanka drugooptuženog, te je novo ročište u tom predmetu zakazano za 20. februara, saznaje Fena u Kantonalnom sudu.

Prema obrazloženju odbrane na ročištu od 6. februara, kada je suđenje, također, odgođeno, drugooptuženi Handžić boluje od gripe te je to razlog njegovog izostanka.

Kako je ranije najavljeno, pretres u tom predmetu trebao je biti nastavljen unakrsnim ispitivanjem Salka Sahačića, sudskog vještaka finansijske struke.

Optužnica uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri slučaja se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije ‘Bosnalijek’ i spomenutih firmi.

Amar Arslanagić, jedan od optuženih u tom predmetu, nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama i budući da je postao nedostupan bh. vlastima za njim je raspisana međunarodna potjernica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Đugum osuđen na 13, a Mušić na šest i po godina zatvora zbog organiziranog kriminala

Prihvaćeno jamstvo, ukinut pritvor i određene mjere zabrane Blagojeviću i Šinikoviću

Određen pritvor Sejdiću i Bukvi osumnjičenima za neovlašteni promet narkoticima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu