Sport

Zvizdić-Zaev: Sport zbližava države i jedan je od najboljih promotora (VIDEO)

Foto FENA/Haris Dedovic

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Sport zbližava države i jedan je od najboljih promotora, poručili su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev večeras pred otvaranje Evropskog omladinskog festivala - EYOF, na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu.

Zvizdić je novinarima kazao da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u BiH, poslije Zimskih olimpijskih igara održanih prije 35 godina.

- Ovo je dokaz da možemo kad hoćemo - istakao je Zvizdić naglašavajući da treba raditi na porukama zajedništva, mira i tolerancije u BiH i regiji.

Naveo je da je BiH dočekala reprezentacije iz 46 država svijeta te da je ponovo sportski centar svijeta.

- Odavde će otići poruke saradnje, mira i poruke da se natječemo u dobru - poručio je Zvizdić.

Zaev je istakao da je u BiH došao da podrži mlade sportiste koji predstavljaju Makedoniju na EYOF-u, naglašavajući da ovakvi događaji zbližavaju.

- Mi smo izvrsni prijatelji, primjer smo saradnje dviju država, i vjerujem da će ta saradnja biti unaprijeđena - istakao je Zaev.

Rekao je da EYOF budi lijepe uspomene na Olimpijadu od prije 35 godina te izrazio nadu da će biti uspješan, a da će poruke doprijeti do cijelog regiona, ali i Evrope.

Na stadionu ''Asim Fehatović Hase'' u toku je ceremonija otvaranja EYOF-a, u prisustvu brojnih visokih delegacija, među kojima su članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) B.D.