Sport     | 10.02.2019. 19:59 |

Golić: Biti olimpijac je nešto najljepše (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Osvajačica olimpijskog srebra s košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije u Seulu 1988. godine i učesnica Olimpijade u Los Angelesu četiri godine prije, Banjalučanka Slađana Golić, nosila je Olimpijsku baklju za vrijeme Olimpijade u Sarajevu 1984. godine. 

Golić je danas gošća Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji večeras počinje u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i jedna od brojnih bivših bh. sportista i olimpijaca koji su pozvani da uvećaju ovaj sportski događaj. 

- Nosim lijepe uspomene iz 1984. godine i čast mi je što sam ponovo u Sarajevu. Drago mi je što sam dio lijepe priče i što ću biti u defileu jer uvijek volim kada podržavamo mlade sportiste. San svakog sportiste je osvojiti olimpijsku medalju i ja se nadam se da će neki naši mladi sportisti uspjeti u tome. Biti olimpijac je nešto najljepše. Nadam se da će svi učesnici EYOF-a i gledaoci uživati u Sarajevu i našim divnim planinama - kazala je Golić u izjavi za Fenu. 

Bivša košarkašica vjeruje da će sva takmičenja u okviru EYOF-a proći u najboljem redu i da će se iz BiH poslati lijepa poruka.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2557

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1JagyQ_XFRNwoF_rwKOZ_laKYT1nExG24?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Banjalučki doktor u pritvoru zbog obljube nemoćne osobe

Zatražen pritvor za doktora Golića zbog sumnje da će ponoviti krivično djelo

Sutra će biti poznato da li će biti zatražen pritvor za doktora Golića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo