Servisne informacije     | 09.02.2019. 09:13 |

BIHAMK - Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Kolovoz je u Bosni i Hercegovini jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Poseban oprez iz BIHAMK-a savjetuju u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju dionicu autoputa A-1 Lepenica -Tarčin, magistralne puteve M-1.8 Tuzla - Orašje, M-4 Teslić - Doboj - Tuzla i M-4.2 Cazin - Velika Kladuša, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Drine, Bosne i Une. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prijevoja skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila iznad 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu