Bosna i Hercegovina     | 08.02.2019. 16:25 |

Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja rekonstrukciju vodovodne mreže

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja rekonstrukciju blizu 2,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Zabrđe, a vrijednost radova je 542.178 KM.

Sporazumom je predviđeno da će se rekonstrukcija cjevovoda raditi u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu,

Predviđena je rekonstrukcija dotrajale distributivne vodovodne mreže DN 200 milimetara, 150 milimetara i 100 milimetara u dijelu ulice Safeta Zajke neposredno prije raskrsnice za put Reljevo – Rajlovac, zatim ulicama Avde Palića, Porodice Bećirbašić i Porodice Šehić te dijelu ulice Zaima Imamovića.

Neadekvatne azbestno-cementna vodovodna mreža bit će zamijenjena kvalitetnijim daktil cijevima i na taj način će se poboljšati funkcionalnost vodovodnog sistema, kao i samanjiti gubitak vode u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo.

Preduslovi za realizaciju ovog projekta stekli su se rekontrukcijom glavnog distributivnog cjevovoda kroz Rajlovac koja je završena u prošloj godini gdje je povećan profil cjevovoda sa DN 200 na DN 300, a koji je do tada imao najveće gubitke na mreži na prostoru općine Novi Grad, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

Općina Novi Grad izdala urbanističku saglasnost za izgradnju 12. transverzale na njenom području

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'