Bosna i Hercegovina     | 08.02.2019. 15:36 |

Magazinović očekuje da će SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i analiza izbornih rezultata dvije su teme o kojima će na sjednici, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, razgovarati članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Potvrdio je o danas za Fenu predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović dodajući da će se u okviru ove dvije teme obuhvatiti veliki broja aktuelnih pitanja.

Izrazio je nadu da će nakon sutrašnje sjednice SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo najveće partije unutar Bh. bloka kojeg još čine Demokratska fronta (DF) i Naša stanka.

- Očekujem da će sjednica rezultirati odlukama koje će ići u prilog afirmaciji do sada zauzetih stavova Predsjedništva stranke, a kojima se u prvi plan, osim puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u, stavljaju jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a - pojasnio je Magazinović.

Smatra da će SDP položiti i ovaj ispit zrelosti i pokazati da je s pravom na prošlogodišnjim općim izborima dobio najveći broj glasova građanski orijentiranih birača.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Magazinović: Glasat ću na osnovu ubjeđenja da svi građani Kosova zaslužuju mogućnosti koje daje Vijeće Evrope

Magazinović: Takmičimo se djelima, a ne riječima

Magazinović: Rezultat očiglednog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu