Bosna i Hercegovina     | 08.02.2019. 11:38 |

Sud BiH - Ukinuta presuda kojom je Mile Puljić oslobođen optužbi za ratni zločin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv Mile Puljića, optuženog za zločine protiv čovječnosti, donijelo je rješenje kojim je uvažena žalba Tužilaštva BiH te ukinuta presuda od 16. maja 2018. godine i određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Protiv prvostepene presude, kojom je optuženi Mile Puljić oslobođen od optužbe, žalbu je blagovremeno izjavilo Tužilaštvo BiH i to zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona, pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja sa prijedlogom da vijeće Apelacionog odjeljenja uvaži žalbu, te preinači pobijanu presudu na način da optuženog oglasi krivim, ili da ukine prvostepenu presudu i odredi održavanje pretresa pred ovim vijećem.

Branioci optuženog, dostavili su blagovremeno odgovor na žalbu Tužilaštva BiH, sa prijedlogom da Sud navedenu žalbu odbije kao neosnovanu, te potvrdi prvostepenu presudu.

Na sjednici Apelacionog vijeća tužiteljica je ukratko izložila žalbene razloge i izjavila da u cjelosti ostaje kod tih navoda.

Također, branioci optuženog su ukratko iznijeli odgovor na žalbu Tužilaštva BiH, pritom predlažući da Apelaciono vijeće žalbu Tužilaštva BiH odbije kao neosnovanu i potvrdi prvostepenu presudu, a optuženi se saglasio sa navodima branilaca, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

Ukrajina identifikovala 511 osoba osumnjičenih za ratne zločine od ruske invazije

Potvrđena optužnica u predmetu Mustafa Vrabac zbog krivotvorenja isprave i primanje dara

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta