Magazin     | 08.02.2019. 08:21 |

Prodaja albuma u Americi pada, streaming servisi rastu

FENA Agencije

WASHINGTON, 8. veljače (FENA) - Prošle godine prodaja albuma pala je za 18,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, a prodaja pjesama pala je za 28,8 posto, podaci su to tvrtke BuzzAngle, koja prati potrošnju glazbe u Americi.

 U međuvremenu, glazbeni streamovi, uključujući audio i video, povećali su se za 35,4 posto. Audio stream na zahtjev postavio je novi rekord od 534,6 milijardi streamova u 2018., što je 42 posto više od 376,9 milijardi u 2017. 

Od sveukupne glazbe koju su Amerikanci slušali prošle godine, 77 posto bilo je putem usluga streaminga glazbe poput Spotifya i Applea, dok je 17,3 posto od toga bilo kroz prodaju albuma i 5,7 posto kroz prodaju singlova. Te brojke su u 2017. godini iznosile 66 posto, 24,6 posto, odnosno 9,3 posto.

Prošle godine Best Buy je odlučio prestati prodavati CD-ove, a ta je promjena rezultat toga što izdavačke kuće sve više razmišljaju o tome treba li uopće albume objavljivati u fizičkom obliku. "Stvari su jasne, kupnja glazbe sada izlazi iz mode gotovo jednako brzo kao i streaming glazbe", piše Rolling Stone, prenijela je Hina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U FBiH porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Dok čeka svog kupca, objekat Doma penzionera u Bihaću izložen propadanju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo