Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 14:41 |

Vlada FBiH - Podrška inicijativi za izgradnje deponije otpada

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Vlada Federacije BiH podržala je danas na sjednici inicijativu općina Živinice, Kladanj i Banovići, da kreditnim zaduženjem kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) budu osigurana sredstva za izgradnju sanitarne deponije Centar za upravljanje otpadom Separacije 1 na području tih općina, u iznosu do 6.000.000 eura i prihvatila informaciju o kreditu.

Federalno ministarstvo finansija i općine Živinice, Kladanj i Banovići su zaduženi da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Konačna odluka o kreditnom zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om i utvrđivanja konačnih uvjeta kreditnog zaduženja, a krajnji dužnici bit će općine: Živinice, Kladanj i Banovići.

Federalno ministarstvo finansija je obavezano da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH, radi provođenja daljnje procedure u vezi sa zaduženjem, pod uslovom da općine, kao krajnji dužnici po tom aranžmanu, izmire dospjela dugovanja prema Federalnom ministarstvu finansija, nastala na osnovu ranijeg kreditnog aranžmana sa Svjetskom bankom za istu namjenu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo