Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 14:12 |

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 7. februara (FENA) –  Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH započelo je danas sjednicu na kojoj bi trebalo zauzeti stav u vezi sa formiranjem vlasti nakon održanih izbora u oktobru, te izvršiti pripreme za sjednicu Glavnog odbora koja je zakazana za subotu.

- Odluke Glavnog odbora morat će se poštovati,  a do tada mogu prenijeti stavove Kantonalnog odbora Tuzlanskog kantona, u kojem je 90 posto tog odbora reklo da je naš imperativni cilj ulazak u vlast jer smo prva partija u Tuzlanskom kantonu. Smatramo da se ulaskom u vlast postojeće stanje može promijeniti, što je nemoguće iz opozicionih klupa. SDP je velika državotvorna partija i mora se brinuti o vođenju države – rekao je predsjednik KO SDP Tuzlanskog kantona Enver Bijedić uoči sjednice Predsjedništva SDP-a BiH.

Istaknuo je kako BH blok "dobra priča" i da je ta ideja naišla na pozitivan odjek u javnosti. Međutim, tvrdi, da u „BH bloku ima različitih interesa i pogleda, a donekle i različitih programa“.

- Članovi Predsjedništva danas će se odrediti o onome što je BH blok na nedavnoj konferenciji izgovorio u kameru da se ide u opoziciju. To je logika statuta SDP-a. Također, očekujemo raspravu o izbornim rezultatima – poručio je potpredsjednik SDP-a BiH Miro Lazović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predsjedništvo DF-a pozvalo zastupnike 'Trojke' da ne izaberu Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjørn Arild Gramom

SDA osuđuje blokade na entitetskoj liniji, poziva EUFOR da reaguje u skladu s mandatom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana