FENA biznis     | 07.02.2019. 11:35 |

INTERA TP vodi deset studentica na radionicu u Sofiju

FENA Saopćenje

Sve industrijske revolucije iza nas su donijele otkrića koja su mijenjala živote iz temelja. Danas, nekoliko stoljeća nakon izuma parnog stroja i prve industrijske revolucije, koračamo kroz četvrtu industrijsku revoluciju i razvoj tehnologija koje neosporno mijenjaju svijet iz dana u dan.

Prema statistikama iz 2018. godine, skoro 60% ukupne populacije je povezano putem globalne podatkovne mreže – interneta. Uz neograničen pristup znanju otvaraju se mogućnosti koje se ne smiju propustiti, a ICT sektor postaje okosnica razvoja gospodarstva i mladima nikada nije bilo lakše koračati prema poduzetničkim vodama, kao danas.

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ FY4ICT, INTERA Tehnološki Park vodi deset djevojaka u Bugarsku na radionicu „Enhancing competitiveness of the Bulgarian and the EU economy through development of modern and working skills in the ICT/entrepreneurship sector“ koja će se održati od 8.3. do 18.3.2019. godine.

Radionicu, koja je namijenjena isključivo djevojkama koje se žele razvijati u ICT sektoru i čiji je cilj poticanje mladih žena na liderstvo i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka koje će kroz četvrtu industrijsku revoluciju doprinositi razvoju gospodarstva u cjelini, organizira Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofije.

Kako biste se prijavili, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom na to da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati deset djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Polaznicama je osiguran besplatan prijevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja radionice. Za sudjelovanje obvezno je znanje engleskog jezika.  

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.

INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Opštinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofije i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka.

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Univerzitet u Sarajevu oštro osudio nedopustivo ponašanje studentica i veličanje ratnih zločinaca

Mjere, koraci i poticaji za poboljšanje energetske efikasnosti kompanija i domaćinstava

Sofija proglašena trećim najboljim gradom za luksuzni wellness odmor u Evropi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'