Bosna i Hercegovina     | 06.02.2019. 14:30 |

Skupština HNŽ-a izabrala šest izaslanika za Dom naroda (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 6. veljače (FENA) - Poslanici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tajnim su glasanjem na sjednici održanoj u srijedu, u Mostaru, izabrali šest izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz reda hrvatskog naroda kandidirane su tri liste i izabrana su tri delegata i to Tomislav Martinović (HDZ BiH), Damir Džeba (HDZ BiH) te Iva Raguž (HDZ BiH) čije liste su dobile po 5 glasova.

Iz reda srpskog naroda kandidirane su dvije liste i izabrana su dva delegata i to Vesna Saradžić (SDP BiH) čija je lista dobila jedan glas i Zora Dujmović (HDZ BiH) s također jednim glasom.

Iz reda bošnjačkog naroda od dvije kandidirane liste izabran je jedan delegat i to Alisa Hajdarović (SDA) čija je lista dobila 9 glasova, dok je druga lista iz reda bošnjačkog naroda dobila jedan glas.

Lista iz reda Ostalih, predlagača Anera Žuljevića, dobila je jedan glas, a na osnovu ovih rezultata Središnje izborno povjerenstvo dodijelit će mandate.

Šerif Špago izjavio je kako će lista iz reda Ostalih biti u opticaju, odnosno kako će ju Središnje izborno povjerenstvo uvažiti pri popunjavanju Doma naroda u drugom krugu ako iz županija u kojima je predviđeno po uputstvu Povjerenstva ne bude izabrano dovoljno zastupnika iz reda Ostalih u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Također, dodao je kako izbor Predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a još nije završen te da je to obveza zamjenika predsjedavajućeg.

- Po informacijama s kojima raspolažem, čeka se razgovor i dogovor oko uspostave Skupštinske većine u HNŽ-u - izjavio je Špago.

Zastupnica Demokratske fronte u Skupštini HNŽ-a Selma Drljević napustila je današnju sjednicu te je tim činom, kako kaže, željela iskazati stav politike koju ona predstavlja.

- Nisam htjela sudjelovati u provođenju odluke CIK-a koja je po pravnim ekspertima neustavna i anti-Daytonska, te iz tog razloga nisam željela sudjelovati u izboru delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH - kazala je Drljević.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2536

Preuzmite https://drive.google.com/file/d/18eDpgfezuJHidRAC7vYN_YEGfR4AxfWK/view?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Oprečne izjave delegata o toku i ishodu prekinute sjednice Doma naroda PSBiH (VIDEO)

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Zbog prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH delegati iz Kluba Bošnjaka napustili sjednicu Doma naroda

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'