Sport     | 06.02.2019. 14:52 |

Davis Cup: BiH u septembru dočekuje Češku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine meč Prve Grupe Euro-afričke zone Davis Cupu igrat će protiv reprezentacije Češke u septembru na domaćem terenu, odlučeno je danas žrijebom održanim u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu.

U žrijebu za mečeve Prve Grupe Euroafričke zone našlo se dvanaest ekipa koje nisu uspjele da prođu kvalifikacije za finale Svjetske grupe. Ti timovi će igrati međusobne mečeve u septembru za plasman u kvalifikacije za narednu sezonu Davis Cupa, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

- Opet nismo imali sreće sa žrijebom. Češka je jak protivnik, pogotovo što će vjerovatno igrati i Tomas Berdych -  kazao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Iako je Češka bila među šest nosilaca, Bosna i Hercegovina je žrijebom dobila domaćinstvo, što otvara pitanja organizacije.

- Mi u BiH nemamo razvijenu infrastrukturu, vrlo je malo opcija za lokacije na kojima se može igrati ovakav susret -  objašnjava Hadžimešić, ali naglašava da je za naše tenisere ipak domaća publika velika prednost.

Svi susreti će se igrati po novom formatu Davis Cupa koji je na snazi od ove sezone - prvi dan dva singl meča, drugi dan dubl i preostali singl mečevi, a igra se na dva dobijena seta.  

Tačne datume odigravanja ITF će naknadno odrediti.

Parovi Prve grupe EA zone:

BiH - Češka
Švedska - Izrael
Finska - Austrija
Ukrajina - Mađarska
Slovačka - Švicarska
Bjelorusija - Portugal

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo