Servisne informacije     | 06.02.2019. 13:47 |

Vremenska prognoza - Sutra pretežno sunčano, u Bosni prijepodne magla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U Bosni je prijepodne bilo oblačno. Lokalno je padao slab snijeg ili rosulja. U drugoj polovini dana oblačnost u Bosni se djelomično smanjila. U većem dijelu Hercegovine je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8, Ivan-sedlo -1, Zvornik 1, Sarajevo i Srebrenica 2, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Tuzla 4, Bihać, Gradačac, Livno i Zenica 5, Brčko i Drvar 6, Mostar i Široki Brijeg 12, Trebinje 13, Grude i Stolac 14 i Neum 15 stepeni.

Sutra se pretežno sunčano vrijeme prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne po kotlinama će prijepodne biti dosta magle ili niske naoblake, a vedrije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu BiH i do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, a na jugu BiH od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu će više oblačnosti biti u jutarnjim satima. U kotlinskom dijelu grada je moguća i magla. Veći dio dana se očekuje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -1 stepen, a najviša dnevna temperatura zraka oko 4, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'