Stranačke aktivnosti     | 06.02.2019. 11:59 |

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine osuđuje uništavanje i devastiranje spomenika poginulim bojovnicima Imotske bojne IV brigade ZNG na Golubovom kamenu iznad Mokošice kod Dubrovnika.

 Nakon nešto više od mjesec dana (sredinom prosinca 2018.godine) od devastiranja spomenika poginulim braniteljima HOS-a u Slivnici (općina Ravno) u Hercegovačkoneretvanskoj županiji nova uništavanje i divljanje na ovom prostoru.

 Tada smo mislili da je to samo nečiji trenutni hir ili nešto takvo ali nas ovo rušenje spomenika na Golubovom kamenu upozorava na nešto drugo, mnogo opasnije.

 Tijekom Domovinskog rata na Golubovom kamenu nalazilo se jako srbo-četničko uporište sa kojeg su nadzirali prometnicu na zapadnom ulazu u Dubrovnik. Međutim hrabrim bojovnicima Imotske bojne osvajanje ove točke bila je samo jedna u nizu na dubrovačkoj bojišnici.

 Pozivamo nadležno MUP Hercegovačko-neretvanske županije da sprovede žurnu i učinkovitu istragu te privedu pravdi počinitelje ovog monstruoznog djela kako na Golubovom kamenu tako i Slivnici.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta