Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

STAV STRANKE 

Sokolović se lažno predstavlja,

Veliki odbor daje punu podršku rukovodstvu NB-a na čelu sa Senadom Šepićem 

Ne prestaju orkestrirani medijski napadi na Predsjedništvo Nezavisnog bloka i predsjednika Senada Šepića, kao i legalne organe stranke. Lažno predstavljanje, totalno dezavuiranje javnosti, te prostor koji im je omogućen je samo nastavak podle igre aktuelnog režima i njegovih plaćenika u namjeri da sačuvaju vlast. Salko Sokolović ne predstavlja ''glavni odbor'', jer on i ne postoji, niti Veliki odbor, kako je to propisano Statutom NB-a. Istine radi, na sjednici 18. januara 2019, na kojoj je i sam prisustvovao i gosp. i gosp. Sokolović, konstituisan je Veliki odbor, a za predsjednika je izabran Elmedin Đuzel iz Banja Luke. 

''Veliki odbor stoji u potpunosti iza odluka rukovodstva i predsjednika Šepića, a naročito ima podršku da ne idemo u koaliciju sa vladajućim kriminalnim režimom i ne želimo biti njegovi plaćenici, na što su nažalost pristali pojedinci iz Nezavisnog bloka, čije će se namjere i nečasne rabote uskoro otkriti. Dio njih se prodao za tendere, čime je javnost već upoznata, a dio njih se nada obećanim obećanim pozicijama u novoj vlasti. Sokolović ne predstavlja nikoga, osim što je postao glasnogovornik povratka ''bijelog hljeba'' i ljudi koji su se prodali i koji ne predstavljaju NB. Veliki odbor čini 52 osnivača i fijasko pokušaja da okupi nekoliko njih u prošli petak sada ekipa potkupljena od strane SDA medijski lažno predstavlja kao neki faktor. A oni to u Nezavisnom bloku više nisu, jer su izdali ideju zbog koje je nastao Nezavisni blok, a to je promjena i otpor aktuelnom režimu i lošoj politici zbog koje iz ove zemlje masovno bježi naš narod, posebno mladi ljudi’’, izjavio je Elmedin Đuzel, predsjednik Velikog odbora Nezavisnog bloka.

NB
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.