Bosna i Hercegovina     | 04.02.2019. 21:31 |

Pokret PoMAK - Želimo pružiti značajniju podršku mladima i njihovim projektima

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 4. februara (FENA) - Na redovnoj godišnjoj konferenciji Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK), održanoj večeras u Bihaću, istaknuto je i da PoMAK kao politički subjekt na nivou Grada Bihaća, sa svojim gradonačelnikom i vijećnicima, tokom ove kalendarske godine želi pružiti značajniju podršku mladim ljudima i njihovim projektima, kao i da će zajedno s partnerima u vlasti realizirati brojne značajne infrastrukturne projekte.

Prema saopćenju PoMAK-a, najavljeni su i svojevrsna postizborna kampanja, redovni paneli i okupljanja članova u cilju otvaranja rasprave o raznim mogućnostima i problemima čije rješavanje slijedi.

- Mi nastavljamo djelovati kao politički subjekt sa specifičnom političkom platformom, koji nakon Općih izbora participira i u skupštnskoj većini Unsko-sanskog kantona s dva skupštinska poslanika, odnosno sa osam poslanika zajedno s koalicijskim partnerom u koaliciji „ASDA & PoMAK - zajedno“, opredijeljeni smo za stabilnost Vlade i nismo za česta i neozbiljna politička preslagivanja, ali večeras smo iznijeli šta je to što mi zahtijevamo kada je u pitanju rješavanje krucijalnih problema i pretpostavki za razvoj Unsko-sanskog kantona - kazao je jedan od lidera PoMAK-a Šuhret Fazlić.

Lideri ovog pokreta su aktivistima u Bihaću prezentirali političke rezultate, presjek trenutnog stanja te predstavili ciljeve čiju realizaciju će ovaj politički pokret zahtijevati od Vlade Unsko-sanskog kantona u aktuelnom mandatu, ali i od viših nivoa vlasti.

Članovima PoMAK-a obratili su se poslanici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Ilda Alibegović i Zikrija Duraković, gradonačelnik Šuhret Fazlić, kao i Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina i predsjednik Stranke demokratske aktivnosti (ASDA) s kojom PoMAK na nivou Unsko-sanskog kantona čini koaliciju pod nazivom „ASDA & PoMAK – zajedno“.

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu je politički pokret osnovan u februaru 2018. godine u Bihaću kao platforma koja zagovara regionalno političko organizovanje na prostoru Unsko-sanskog kantona i temelji se na principima koji nastoje Krajini obezbijediti razvoj i ravnopravnost s drugim regijama unutar BiH.

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta