Stranačke aktivnosti     | 04.02.2019. 16:01 |

Priopćenje za javnost Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Danas je Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH održalo svoju 9. redovitu sjednicu na kojoj je raspravljalo o predstojećim pripremama za održavanje 13. sabora HDZ-a BiH, pripremama za provođenje 2. izborne skupštine Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH, te na kojoj je pokrenuta inicijativa za održavanjme Znanstveno - stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem pod radnim naslovom "Položaj i uloga Hrvata u BiH '90-tih godina prošlog stoljeća“.

Sjednici je nazočio predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović, te je tom prigodom upoznao članove Predsjedništva Kluba s aktualnom političkom situacijom u BiH s posebnim osvrtom na aktivnosti i proces implementacije izbornih rezultata Općih izbora, te o zaključcima 8. zasijedanja HNS-a BiH.

Po završetku sjednice Predsjedništvo Kluba upućuje Priopćenje za javnost:

Predsjedništvo Kluba utemeljitelja pozdravlja donošenje Deklaracije HNS-a i daje punu potporu njenom sadržaju koja je jednoglasno usvojena na 8. zasjedanju 26. siječnja 2019. a koja govori kako Hrvati žele izgrađivati Bosnu i Hercegovinu kao državu jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Također se u Deklaraciji upozorilo, između ostaloga, na činjenicu da se cijelom jednom narodu zlouporabom selektivnog pristupa činjenicama iz rata u BiH u donesenim presudama na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju i Sudu BiH ne može pripisivati etiketa „udruženog zločinačkog pothvata“, jednako kao ni državi RH.

Bošnjački su političari kod bošnjačkog naroda izgradili osjećaj nedužnosti po kojem su oni isključivo nevine žrtve, a drugi narodi u BiH, Srbi i Hrvati, isključivo zločinci, a što je zapravo grubo kompromitiranja istine o Domovinskom ratu. Svjedoci smo moralnog relativizama bošnjačkih političkih struktura, koji kod svojih sunarodnjaka i istovjernika toleriraju iste postupke koje oštro osuđuju kod drugih.

Od bošnjačke politike metodom demonizacije hrvatske politike u BiH kontinuirano se uveličavaju bošnjačke žrtve i hrvatski zločini, dok se istodobno negiraju ili prešućuju hrvatske žrtve i zločini bošnjačke vojske Armije RBiH nad Hrvatima u BiH.

Demonizacija hrvatske politike u BiH temeljem neobjektivnog prezentiranja njezinih elemenata i ciljeva od bošnjačkih političkih, znanstvenih, kulturnih i medijskih struktura provodi se u cilju političke desubjektivizacije Hrvata u BiH.

Jednostranim naglašavanjem negativne uloge hrvatske politike u BiH putem neutemeljenih konstrukcija te amnestiranjem bošnjačke politike od bilo kakvih negativnih elemenata i ciljeva zahtjevi za realiziranjem hrvatske ravnopravnosti u BiH kako tijekom rata tako i nakon rata u BiH prikazuju se kao negativna i destruktivna nastojanja za sadašnjost i budućnost BiH.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH u okviru najjače hrvatske političke stranke u BiH, zajedno sa svima drugima, nastavit će raditi na izgradnji Bosne i Hercegovine kao države jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'