Bosna i Hercegovina     | 04.02.2019. 13:28 |

U Mostaru počela konferencija 'Komunikacija žena za solidarnost' (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 4. veljače (FENA) - "Komunikacija žena za solidarnost" naziv je dvodnevne međunarodne konferencije koja se 4. i 5. veljače održava u Mostaru i koja je okupila 40 sudionica iz pet zemalja Europske unije i zapadnog Balkana (BiH, Srbija, Hrvatska, Italija i Francuska).

 Ovaj međunarodni događaj završna je aktivnost projekta "WomCom - Komunikacija žena za solidarnost", koji je sufinanciran kroz EU program Erasmus+ (KA2 –Western Balkan Youth Window), a kojeg na području Mostara implementira Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar.

 Po riječima Bojana Milosavljevića iz Centra za kulturu Grocka iz Srbije, projekt WomCom ima za cilj povećati kapacitete mladih žena iz ruralnih područja zapadnog Balkana u svrhu postizanja napretka na osnovu jednakih mogućnosti.

 - Aktivnosti projekta usmjerene su na izgradnju solidarnosti među mladim ženama iz ruralnih zajednica zapadnog Balkana i njihovih vršnjakinja iz urbanih područja Europske unije kroz povezivanje i umrežavanje te razvijanje vještina komunikacije i izražavanje stavova kroz umjetnost - kazao je Milosavljević. 

 Pritom je podsjetio kako su u sklopu projekta oslikani veliki murali u šest gradova, i to Beogradu, Aleksandrovcu, Mostaru, Hvaru, Padovi i Strasbourgu, koji govore o ženskoj solidarnosti, kao i šest kratkih filmova na istu temu.

 Program dvodnevne konferencije predviđa pet tematskih panela, a po završetku svakog panela predviđeno je vrijeme za diskusiju tijekom koje će i ostali sudionici konferencije imati priliku dati svoj doprinos.

 - Konferencija je okupila 40 sudionica iz Europske unije i zapadnog Balkana, a danas ćemo imati priliku pogledati tri od pet panela, na kojima će sudjelovati ukupno 25 panelistica i pet moderatorica - kazala je Maja Vejzović iz LDA Mostar.

 Razgovarat će se o ženskim pravima, solidarnosti, asertivnoj komunikaciji, o tome kako umjetnost utječe na aktivizam žena i samu perspektivu aktivizma žena, te što to žene mogu zajednički kroz solidarnost uraditi jedna za drugu. 

 Vejzović je za večeras najavila izložbu fotografija o perspektivi žena iz ruralnog i urbanog područja zapadnog Balkana i EU, koja će se održati u OKC Abrašević u 20 sati. Nakon izložbe bit će prikazani dokumentarni filmovi koji su urađeni kroz projekt.

 U utorak će u Mostarskom teatru mladih neformalna skupina mladih djevojaka iz Grocke odigrati predstavu "Tri gvineje" od Wirginie Woolf.

 Svi paneli tijekom dvodnevne konferenciji bit će sadržani u publikaciji koja će se moći pogledati u elektronskom izdanju na siteovima organizacija koje sudjeluju u projektu.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2526

Preuzmite https://drive.google.com/file/d/1ZK10unsVH1S0lU6Bkbiq_SiHdFwwcz2m/view?usp=sharing

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'