Bosna i Hercegovina     | 04.02.2019. 13:32 |

MFS-EMMAUS poslao 13 tona zimske odjeće i obuće za narod Sirije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Međunarodni forum solidarnosti MFS-EMMAUS nastavio je i u 2018. godini s akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije.

Zahvaljujući donacijama ljudi iz Bosne i Hercegovine, prikupljeno je 13 tona odjeće i obuće putem humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku, što je rezultiralo današnjim slanjem brodskog kontejnera pomoći za narod Sirije, saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

MFS-EMMAUS je od 2014. godine u 53 šlepera (pet konvoja) dostavio 1.280 tona pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih namirnica prikupljenih na području banjalučkog, tuzlanskog, zeničkog i sarajevskog muftijstva. Pored toga, prošle godine poslana su i dva brodska kontejnera odjeće i obuće.

Pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će je kao i do sada preuzeti sirijska humanitarna organizacija "Masrrat" koja vrši podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

U narednom periodu će biti organizovana velika humanitarna akcija za narod Sirije u saradnji s muftijstvima na području cijele BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta