Kultura     | 04.02.2019. 13:05 |

Mađarski državni plesni ansambl u Kosači

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4.veljače (FENA) -  U sklopu Tjedna mađarske kulture u BiH, Mađarski državni plesni ansambl, gostovat će 8. veljače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

Jedan od ciljeva Tjedna mađarske kulture je da svoju državu prikažu kao modernu, kreativnu državu koja ide u korak sa suvremenim kulturnim tijekovima, ali da ujedno poštuju i njeguju svoje tradicionalne vrijednosti, poštujući kulturnu baštinu i drugih naroda, priopćili su iz Kosače.

Simbol projekta, u organizaciji Veleposlanstva Mađarske, je ptica oivičena krugom, a motiv crveno-zelene ptice upućuje na šaroliku mađarsku kulturu, dok žuto-plavi krug oko ptice predstavlja državu domaćina - Bosnu i Hercegovinu.

Mađarski državni folklorni ansambl, je ansambl broj jedan u Mađarskoj, osnovan 1951. godine s ciljem prikupljanja, čuvanja i prezentiranja blaga mađarskog folklora.

Raznovrstan repertoar Mađarskog državnog folklornog ansambla učinio ga je jednim od najuspješnijih svjetskih ansambala: tijekom šesto godina postojanja Ansambl je nastupao u 53 zemlje na četiri kontinenta i zabavljao više od 9 milijuna ljudi. Repertoar Ansambla sastoji se od autentičnih i suvremenih predstava.

Ovaj program daje poštovanje i Kodály Zoltánu, svjetski poznatom kompozitoru, muzikologu i pedagogu.

Ulaz je slobodan, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!