Svijet     | 04.02.2019. 13:29 |

Specijalni američki izaslanik za Sjevernu Koreju na sastanku u Panmunjomu

FENA Internet

SEUL, 4. februara (FENA) - Stephen Biegun, specijalni američki izaslanik za Sjevernu Koreju, sastao se u ponedjeljak s Chung Eui-yongom, vodećim savjetnikom za nacionalnu sigurnost južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, saopćila je južnokorejska predsjednička Plava kuća.

Chung i Biegun razgovarali su pedesetak minuta u predsjedničkom kompleksu.

Bigon je pojasnio Chungu američku poziciju uoči sastanka na radnom nivou predstavnika Pyongyanga i Washingtona, dok je Chung iznio ocjenu svoje zemlje o trenutnoj situaciji. 

Tokom sastanka, Chung je izjavio da  Južna Koreja očekuje plodnu raspravu između Sjevera i Sjedinjenih Država koja bi dovela do uspješnog samita između dvije strane. 

Novinska agencija Yonhap, prenosi da je  Biegun  doputovao u Seul kako bi sa sjevernokorejskim kolegom u utorak u pograničnom selu Panmunjom održao razgovore o drugom samitu Sjevera i SAD-a. Vrhovni vođa Sjevera Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump održali su svoj prvi samit u Singapuru u junu prošle godine.

Biegun je doputovao u Seul u nedjelju i sastao se s Lee Do-hoom, specijalnim južnokorejskim predstavnikom za pitanja mira i sigurnosti na Korejskom poluotoku, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Porast broja brakova u Južnoj Koreji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo