Ekonomija     | 04.02.2019. 12:44 |

Završava sezona klizanja na klizalištu Panonika

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 4.februara (FENA) - Nakon 72 dana neprekidnog rada danas se završava rad gradskog Klizališta “Panonika” u kompleksu slanih jezera Panonika, koje je i ove dvanaeste klizačke sezone bilo jedina organizovana zimska  ponuda rekreacije i sporta u Tuzli.

Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica doo Tuzla da privodi kraju rad klizališta zimske sezone 2018/2019 godine.

Protekla zimska sezona je bila uspješna sa posjetom od 18.500 klizačica i klizača, a 100 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta. Od početka rada Klizališta 2006. godine pa do sada obučeno je više od 3.500 klizačica i klizača što je doprinjelo popularizaciji klizačkog sporta, saopćeno je iz JKP ''Pannonica'' doo.

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Svečano otvaranje 12. sezone klizanja – Čarolija na ledu, Maskenbal na ledu, Ice Disco, te velika nagradna igra Ice Selfie… itd.). 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo