Servisne informacije     | 03.02.2019. 14:09 |

Obustavljen saobraćaj i na dionicama M-5 Kiseljak-Busovača i Busovača-Kaonik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5 na dionicama Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača-Kaonik u mjestu Gudelj.

Zbog izlijevanja rijeke Plive usporeno je saobraćanje, naizmjenično jednom saobraćajom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Jajce u mjestu Jezero.

Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.  

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim pijrelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila.

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo