Stranačke aktivnosti     | 01.02.2019. 16:32 |

Saopćenje stranke Narod i pravda

FENA Saopćenje

Nastavljen rast Naroda i Pravde: Avdo Hodžić je novi vijećnik ove stranke u Starom Gradu

Svečanim polaganjem zakletve i preuzimanjem mandata Avdo Hodžić postao je novi vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad. Narod i Pravda od ranije svoje vijećnike ima i u Centru, Novom Gradu, Ilidži, Hadžićima i Vogošći, a iz ove stranke najavljuju da će im se uskoro priključiti i drugi vijećnici.

 

Avdo Hodžić rođen je 1965. godine u Sarajevu, oženjen je i otac dvoje djece. Od 1983. do 1996. radio je kao tehnolog u „Energoinvestu“, a od 1996. obavlja funkciju stručnog saradnika u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo gdje je od 2014. na poziciji šefa biroa.

 

Bio je aktivni pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, a tokom agresije na domovinu teško je ranjen te je ratni vojni invalid sa stepenom invaliditeta od 50 posto. Za sveukupan doprinos u odbrambenih funkcijama tokom agresije na BiH  i poslije odlikovan je poveljom sa zlatnim štitom Općine Stari Grad.

 

Aktivan je u udruženjima ratnih vojnih invalida na nivou kantona i Federacije BiH.

 

Avdo Hodžić aktivan je i prepoznat i u svojoj lokalnoj zajednici gdje je obavljao funkcije predsjednik mjesnog odbora Mjesne zajednice Vratnik (2012-2016) i član Savjeta Mjesne zajednice Vratnik u aktuelnom mandatu.

 

Hodžić je funkciju vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva bio i u periodu 2012-2016, a Narodu i Pravdi je pristupio u prvim danima nakon osnivanja. U Općinsko vijeće Stari Grad izabran je nakon što je vijećnik Malik Garibija imenovan za ministra u Vladi Kantona Sarajevo.

 

„Nadam se da ću nastaviti biti od koristi svojoj zajednici, prvenstveno žiteljima Starog Grada. Nastojat ću biti glas građana Starog Grada u Općinskom vijeću i svojim sugrađanima stojim na raspolaganju u svakom trenutku“, kazao je Hodžić.

 

Iz Naroda i Pravde najavljuju da će im se uskoro priključiti i novi vijećnici iz općina u kojima su već parlamentarna stranka, ali i nekih novih općina.

 

„Istina je da razgovaramo sa pojedincima koje mi prepoznajemo kao poštene, iskrene i dostojne predstavnike njihovih lokalnih zajednica i koji Narod i Pravdu prepoznaju kao poštenu i časnu platformu za svoje djelovanje. Širenju ideje Naroda i Pravde pristupamo vrlo ozbiljno, osim brojnosti članstva pažnju posvećujemo i kvalitetu ljudi koji primamo u svoje redove. Radujemo se radu sa poštenim i časnim ljudima, ali istovremeno nemamo strah ni reći da nećemo u svojim redovima one koji su ranije okaljali svoje ime makar to značilo sporiji rast stranke“, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!