Servisne informacije     | 01.02.2019. 13:30 |

U BiH sutra oblačno s kišom i jakim južnim vjetrom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Intenzivnije padavine bit će na sjeveru i zapadu Hercegovine i na zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine bit će na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne.

Puhat će jak vjetar, južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 15 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana padat će slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 5, Gradačac i Livno 6, Brčko, Bugojno i Mostar 7, Banja Luka i Široki Brijeg 8, Bijeljina, Drvar i Trebinje 9, Jajce i Sarajevo 10, Doboj, Neum, Sanski Most, Srebrenica i Stolac 12, Bihać, Prijedor, Tuzla i Zenica 13 i Zvornik 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'