FENA biznis     | 01.02.2019. 11:57 |

Saradnja Addiko banke i Udruženja Djeca svjetlosti

FENA Saopćenje

Predstavnici Addiko banke i Udruženja "Djeca svjetlosti" iz Banja Luke, koje okuplja djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju, potpisali su memorandum o saradnji, te dogovorili zajedničko djelovanje na projektu nabavke GPS narukvica za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra. Ovom saradnjom nastavljena je realizacija aktivnosti Addiko banke iz oblasti podrške porodicama i djeci sa poteškoćama u razvoju. Udruženje "Djeca svjetlosti" iz Banja Luke djeluje od 2008. godine i u svom radu pruža pomoć odraslim osoba i djeci s autizmom kao i njihovim porodicama. Osnivanje Dnevnog centra za odrasle osobe s autizmom, uz podršku gradskih i entitetskih vlasti, a koji je prvi takav centar u BiH, je jedan od značajnijih uspjeha u radu ovog udruženja.

"Naš projekat nabavke GPS narukvica za djecu sa poremećajima iz autističnog spektra ima za cilj olakšati svakodnevni život ovoj djeci i njihovim roditeljima. Narukvice pomažu njihovim roditeljima da ih lociraju u svakom trenutku, obzirom da se često dešava da ova djeca odlutaju od kuće", istakla je Žaklina Dimitrijević, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, te izrazila nadu da će pitanje nabavke GPS narukvica biti sistemski riješeno i da će one biti tretirane kao ortopedsko pomagalo.

"Udruženje Djeca svjetlosti već godinama se bavi poboljšanjem statusa i životnih uslova djece sa poremećajima iz autističnog spektra, ali i različitim vidovima pomoći njihovim roditeljima. Donacija ovih GPS narukvica riješiće ovih 30 roditelja brige lociranja djece u slučaju da se izgube, te spriječiti moguće tragične posljedice, poput onih od prije nekoliko godina na Majevici, koje su nažalost imale tragičan kraj", istakla je Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja Djeca Svjetlosti iz Banje Luke.

Addiko banke u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Udruženjima koja se bave problematikom poremećaja iz autističnog spektra, se zalažu za sistemsko rješavanje ovog problema. GPS narukvice bi trebale biti kategorisane kao ortopedsko pomagalo za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, čime bi se sistemski riješio problem finansiranja GPS narukvica, a roditeljima ove djece barem malo olakšala svakodnevna borba. U okviru projekta nabavke GPS narukvica za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, Addiko banka planira uručiti narukvice mališanima iz više gradova. 

Hvala unaprijed na podršci.

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo