Bosna i Hercegovina     | 01.02.2019. 08:43 |

Jaki udari vjetra očekuju se i na području Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo upozorava sve pravne subjekte i fizičke osoba da u skladu sa nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, na području Kantona Sarajevo danas i naredna dva dana očekuje se jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

Posebno se apeluje na pravne subjekte koji izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika, prenosi Press služba KS.

Također se apeluje na građane da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju vozila u blizini velikih stabala.

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sanchez: Izraelski rat u Gazi 'riskira destabilizaciju cijelog svijeta'

Blinken: Borba protiv dezinformacija je 'vitalni' američki nacionalni sigurnosni interes

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'