Sport     | 30.01.2019. 13:46 |

OKBiH realizuje umjetničko–edukativni projekt 'Olimpijsko naslijeđe'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) realizuje umjetničko-edukativni projekt "Olimpijsko naslijeđe", u susret EYOF-u Sarajevo/Istočno Sarajevo.

Projekt je koncipiran kao jednodnevna umjetnička radionica kojoj su prethodila predavanja na temu bogatog Olimpijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

U proteklom mjesecu, u cilju promocije projekta, djeca iz sarajevskih škola su posjetila Olimpijski muzej, instituciju koja je zadužena za čuvanje i promovisanje sportskog i kulturnog naslijeđa BiH.

Pored predavanja, učenici su imali priliku da se upoznaju s predstojećim igrama EYOF Sarajevo/Istočno Sarajevo 2019, te da se druže s maskotom Groodvy koja je izazvala veliko oduševljenje.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić naglasio je da se radi o projektu koji promoviše realne vrijednosti  – izvrsnosti, poštovanje i prijateljstvo.

- Vrijednost projekta ove vrste je da njeguje olimpijske vrijednosti, kao i prošlost, sadašnjost i budućnost bh. sporta u skladu sa univerzalnim vrijednostima olimpizma koje su definisane Olimpijskom poveljom MOK-a - kazao je Kisić.

Projekt ima za cilj promociju olimpijskih vrijednosti, ali ne treba zanemariti i takmičarski karakter. U okviru tog projekta mladi iz BiH imat će priliku da pokažu svoje likovno umijeće na temu olimpizma i olimpijskog duha, na umjetničkoj radionici koja će biti održana u Olimpijskom muzeju sutra od 10.00 do 13.00 sati.

Planirano je učešće 60 talentovanih učenika iz cijelog svijeta koji pohađaju međunarodne škole u BiH, te učenika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Olimpijski komitet i Coca-Cola nastavili dugogodišnju saradnju

Olimpijci zahtijevaju rješavanje problema finansiranja vrhunskog sporta

Zvizdić s članovima OK BiH o poboljšanju uslova za rad i takmičenje vrhunskih sportista

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom