Kultura     | 30.01.2019. 12:13 |

Drugi krug European Film Challengea

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Udruženje filmskih radnika BiH poziva sve ljubitelje filmske umjetnosti da od 1. februara do 15. aprila učestvuju u drugom krugu European Film Challengea i osvoje putovanje na Kanski filmski festival, saopćeno je iz Udruženja.

Nakon uspješno završenog prvog kruga European Film Challengea, u kom je Krstina Majstorović nagrađena odlaskom na Filmski festival u Berlinu, ovaj jedinstveni izazov koji organizira Udruženje filmskih radnika uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe), nastavlja nagrađivati vjerne gledatelje evropskih filmova.

Pravo učešća u ovom Izazovu imaju sve osobe starije od 18 godina. Nakon prijave na stranici europeanfilmchallenge.eu, učesnici skupljaju bodove gledajući filmove producirane u nekoj od zemalja članica EU, učesnica u MEDIA projektu (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Moldavija, Makedonija, Srbija i Ukraina) ili Švicarskoj, koji traju više od 52 minute.

Učesnici filmove mogu gledati na svim legalnim platformama, u kinima ili na festivalima, a svaka nova platforma na kojoj ga gledaju (kino, festival, dvd...) nosi određen broj bodova. Specijalne poene mogu dobiti i pozivanjem drugih osoba da se registruju i učestvuju u izazovu...

Učesnici su dužni postaviti dokaz o gledanju filma (fotografija ekrana, kino platna, karte za kino...) na www.europeanfilmchallenge.eu, te informaciju o pogledanom filmu podijeliti javno na jednoj od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter) s hashtagom #europeanfilmchallenge.

Nagrada u drugom krugu EFC-a je odlazak na prestižni Kanski filmski festival, koji se održava od 14. do 25. maja, uz plaćene troškove prijevoza, smještaja, te mogućnost praćenja filmskih projekcija tokom festivala.

U prvom krugu Challenge-a specijalni bodovi dodjeljivani su za gledanje recentnih bh. filmova, dok će u ovom krugu specijalnim bodovima biti nagrađeno gledanje filmova u kinima s kojima Udruženje filmskih radnika surađuje na ovom projektu, a to su kina Meeting Point i Cinema City u Sarajevu, Multiplex Ekran u Zenici i Cineplexx Palas u Banja Luci, navodi se u saopštenju Udruženja filmskih radnika. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pobjednik prvog ovosezonskog izdanja European Film Challenga Ilija Ćeranić

Projekt "Biciklo" pobjednik 'Film: My peace and freedom'

Film 'Sin' bh. kandidat za nagradu Oscar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo