Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 11:42 |

Simpozij u Gani - Međunarodna nagrada članu CIK-a BiH Suadu Arnautoviću

FENA Saopćenje

AKRA/SARAJEVO, 30.januara (FENA) - Predstavnici  Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH), predsjednik Komisije Branko Petrić i članovi Irena Hadžiabdić i Suad Arnautović, na poziv Međunarodnog centra za parlamentarne studije iz Londona, učestvovali su na Međunarodnom izbornom simpozijumu koji se održava već 17 godina i okuplja 100 članova državnih izbornih komisija iz cijelog svijeta.

Tokom Simpozijuma u Akri (Gana) predsjednik CIK-a BiH održao je bilateralne susrete i dogovorio saradnju s državnim izbornim komisijama i Međunarodnim centrom za parlamentarne studije iz Londona u vezano za Centar za edukaciju CIK-a.

Hadžiabdić je pozvana da na Simpozijumu u okviru plenarne sjednice izlaže na temu „Izazovi u radu s mladim biračima“.

Na Simpozijumu su predstavljene najveće svjetske kompanije koje se bave izradom softvera i primjenom savremenih tehnologija u izborima.

Poseban segment tog svjetskog skupa izbornih profesionalaca bila je završna ceremonija dodjele prestižnih nagrada najzaslužnijim izbornim komisijama i pojedincima za ostvarena "izvanredna postignuća u prevladavanju specifičnih izazova u izborima u zemlji".

Laureat za 2018 godinu u kategoriji "Election Management Award" je Suad Arnautović, član CIKBiH. Imajući u vidu da je to visoko svjetsko priznanje 2013. godine dobila Irena Hadžiabdić, nesporna je činjenica da je CIKBiH trenutno, pored Izbornog instituta Meksiko i Election Ontario, izborna komisija sa najvećim brojem međunarodnih priznanja najvišeg svjetskog ranga, saopćeno je iz Ureda za informiranje te komisije. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Misija OSCE-a u BiH podržava CIK, upozorava na kršenje Daytonskog sporazuma

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije