Ekonomija     | 29.01.2019. 11:28 |

Služba KS - Sufinansiranje zapošljavanja branilaca, ljekara, IT programera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Javna ustanova Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo na web stranici je objavila usvojene Liste poslodavaca po Programima sufinansiranja zapošljavanja branilaca, doktora medicine i Programu obuke IT programera za poznatog poslodavca, saopćeno je iz te službe.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini, Javna ustanova "Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo"  je 31.10.2018. godine objavila ponovljene javne pozive poslodavcima s područja Kantona Sarajevo da prijave potrebu za zapošljavanjem branilaca, doktora medicine i poziv za obuku IT programera.

Ovim programima bit će zaposlena 54 doktora, 19 branilaca i bit će provedena obuka za pet IT programera prijavljenih na evidenciji nezaposlenih Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo". 

Služba će poslodavcima koji su obuhvaćeni Programom obuke IT programera za poznatog poslodavca, mjesečno, šest mjeseci, refundirati 600 KM po novouposlenoj osobi te 200 KM na ime troškova obuke po novouposlenoj osobi i 600 KM mjesečno, šest mjeseci, poslodavcima obuhvaćenim Programom zapošljavanja branilaca, te zdravstvenim ustanovama obuhvaćenim Programom zapošljavanja doktora, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

U narednom periodu, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će s poslodavcima koji su obuhvaćeni navedenim programima, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze.                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'