Bosna i Hercegovina     | 28.01.2019. 14:51 |

Osmanović - Namoora: Podići saradnju BiH i Palestine na viši nivo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. janauara (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom  o saradnji dvije zemlje u oblastima u kojima nadležnost ima Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Posebna pažnja posvećena je saradnji u obrazovanju, visokom obrazovanju i istraživanjima, saradnji mladih, te u zdravstvu, proizvodnji lijekova i zapošljavanju zdravstvenih radnika.

- Očekujemo da će uskoro biti finalizirani tekstovi memoranduma o saradnji u ovim oblastima, čime bi saradnja bila podignuta na viši nivo. Cilj je da podijelimo znanja i iskustva u interesu naroda dvije zemlje - rekao je ministar Osmanović.

Na sastanku su naglašeni višedecenijski dobri odnosi naroda dvije zemlje, o čemu svjedoči činjenica da je veliki broj Palestinaca sticao znanje na univerzitetima u bivšoj Jugoslaviji, a posebno u Sarajevu.

Ambasador Namoora podsjetio je da već postoji uspješna saradnja pojedinih univerziteta i medijskih kuća sa partnerima iz Palestine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo stipendije učenicima i studentima

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

MCP BiH - Poziv za prijave na online kurs istraživanja terapije karcinoma teškim ionima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu