Servisne informacije     | 27.01.2019. 14:11 |

U Neumu izmjereno 12 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati: Bjelašnica -4, Bugojno -1, Ivan Sedlo 0, Livno i Sokolac 1, Sarajevo i Srebrenica 2, Prijedor i Sanski Most 4, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Doboj 5, Tuzla 6, Gradačac 8, Mostar i Široki Brijeg 10, Bihać, Grude i Trebinje 11 te Neum 12.

U centralnim i istočnim područjima Bosne sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje očekuje se pretežno oblačno. U Hercegovini se očekuje kiša. U većem dijelu Bosne s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Poslije podne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snijeg. Obilnije padavine očekuju se u zapadnim područjima Bosne, Krajini, na sjeveru i istoku Hercegovine. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina.

Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno. U višim područjima se očekuje susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura oko jedan, a dnevna oko šest stepeni.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otkazan drugi trening i spust skijašica u norveškom Kvitfjellu, Muzaferija u finalu spusta

FIS ponovo na mukama, vremenske prilike i u Norveškoj nepovoljne za takmičenje

Tokom sedmice nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom