Servisne informacije     | 26.01.2019. 14:16 |

U BiH ujutro pretežno sunčano, tokom dana naoblačenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se u jutarnjim satima očekuje uglavnom pretežno sunčano, po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će s maglom i niskom naoblakom.

U ostatku dana bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima ponegdje u Hercegovini padat će slaba kiša, a na jugozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U večernjim satima jaki udari juga u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 3 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu će jutro biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U kotlinskim dijelovima grada u jutarnjim satima je moguća magla ili sumaglica. Jutarnja temperatura oko -5, a dnevna oko 5 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne je zabilježen slab snijeg.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Ivan-sedlo -6, Sokolac -4, Sarajevo -3, Srebrenica, Tuzla -2, Bijeljina, Prijedor, Zvornik 0, Bihać, Brčko, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most 1, Banja Luka, Doboj 3, Mostar 5, Trebinje 7, Grude 8, Neum i Široki Brijeg 9, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'