Svijet

U poplavama i klizištima u Indoneziji poginule 34 osobe

Foto: Fena/ANTARA

JAKARTA, 25. januara (FENA) - U poplavama i klizištima je od utorka u okrugu Gowa u indonežanskoj provinciji južni Sulawesi  stradalo 29 osoba, izjavio je čelnik okruga Gowa, Adnan Purichta Ichsan, prenosi ANTARA.

Potraga na pronalaženju nestalih se nastavlja, a istovremeno je humanitarna pomoć podijeljena preživjelima.

Ministarstvo za socijalna pitanja uspostavilo je osam javnih kuhinja za nekoliko hiljada raseljenih osoba u  poplavljenim područjima Makassar, Gowa, Takalar, Jeneponto i Maros, u pokrajini južni Sulawesi.

"Javnim kuhinjama upravljaju volonteri jedinice za hitne intervencije. Svaka kuhinja proizvodi tri hiljade obroka dnevno", izjavio je generalni direktor za socijalnu zaštitu i sigurnost Harry Hikmat.

Agencija za ublažavanje katastrofa u južnom Sulawesiju saopćila  je da su poplave, klizišta i jaki vjetrovi u 12 okruga i gradova uzrokovali pogibiju  najmanje 34 osobe i doveli do nestanka još 24 osobe, dok je 4.471 stanovnik bio primoran da se skloni na sigurnija mjesta.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.