Servisne informacije     | 25.01.2019. 07:18 |

U BiH saobraćaj usporen zbog snijega, kolovozi zaleđeni i klizavi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima Bosne i Hercegovine usporen je saobraćaj. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Bugojno- Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Tomislavgrad, dok zbog mjestimičnih snježnih nanosa usljed jakog vjetra upozorava se na dionicu Livno-Šuica. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca na dionicama gdje je kolovoz zasnježen. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na mostu (GP Brčko-Gunja). Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo