Bosna i Hercegovina     | 24.01.2019. 18:22 |

Sarajevo - Ponovno uspostavljene 22 linije javnog gradskog saobraćaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Ponovno su uspostavljene nedostajuće 22 linije javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo, koje već duže vrijeme nisu bile u funkciji.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izvijestilo je o tome danas Vladu Kantona, saopćeno je iz kantonalne pres-službe. Vlada je Ministarstvu dala saglasnost da u skladu s Pravilnikom o uslovima, načinu i specifičnosti organizacije obavljanja javnog linijskog prijevoza, registruje redove vožnje na period do kraja tekuće godine.

To su minibuske linije na dionicama: Baščaršija - Vratnik, Sinanovići - Trnovo, Baščaršija - Mihrivode, Garež - Delijaši - Hamzići, Vijećnica - Hladivode, Ekonomska škola - Obad, Ekonomska škola - Bakarevac, Park - Hrastovi 2, Park - Mrkovići, Latinska ćuprija - Hošin Brijeg, Vijećnica - Brusulje, Grbavica - Hrasno, Ilidža - Miševići, Ilidža - Šabići - Sinanovići, Latinska ćuprija - Mahmutovac, Kovači - Sedrenik, Latinska ćuprija - Jarčedoli, Latinska ćuprija - Širokača - Komatin, Ekonomska škola - Hum, Ilidža - Garež, Ilidža - Dejčići te autobuska linija Otoka - Buća Potok.

Kako je naglasio resorni ministar Adnan Šteta, građanima Starog Grada, ali i ostalih dijelova Kantona, ovim se vraća ono što su ranije i imali, a to je uredan i blagovremen javni gradski prijevoz, sve s ciljem podizanja kvaliteta života građana Sarajeva.

U oktobru prošle godine pokrenuta je procedura izbora prijevoznika na linijama za koje je ranije doneseno rješenja o brisanju iz registra redova vožnje. Na raspisani oglas javila se firma Centrotrans za koju je konstatovano da ima sve potrebne dokumente i kapacitete za održavanje ovih linija.

U skladu s federalnim propisima iz ove oblasti i inspekcijskih nalaza, spomenute linije su ranije izbrisane iz linijskog saobraćaja GRAS-a. Veći dio ovih linija nije održavan godinama. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta