Bosna i Hercegovina     | 24.01.2019. 14:08 |

Na području općine Tomislavgrad proglašeno stanje prirodne nepogode

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 24. siječnja (FENA) – Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite, donio je u četvrtak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra koji su pogodili područje općine Tomislavgrad u razdoblju od 15. prosinca 2018. godine do 24. siječnja 2019. godine te pričinili velike probleme u svakodnevnim aktivnostima građana.

Odlukom se zadužuje Stožer civilne zaštite općine Tomislavgrad da rukovodi akcijom zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Zbog okolnih snježnih nanosa od srijede, 22. siječnja, nastava u svim školama tomislavgradske općine odgođena je do ponedjeljka, 28. siječnja.

Kako su izvijestili iz tomislavgradske civilne zaštite, velike količine snježnih nanosa otežavaju čišćenje lokalnih prometnica i trenutno se čini sve da se jedan prometni trak osposobi za promet.

Dodatni problem građanima predstavlja nestanak struje u naseljima oko Buškog jezera i u naseljima uz prometnicu koja vodi od Tomislavgrada prema Posušju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu