Bosna i Hercegovina     | 24.01.2019. 14:05 |

Izdana naredba o zabrani svih vrsta lovnih aktivnosti u HBŽ-u

FENA Saopćenje

LIVNO, 24. siječnja (FENA) - Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije donijelo je naredbu o zabrani svih vrsta lovnih aktivnosti svim korisnicima lovišta Hercegbosanske županije do daljnjeg zbog elementarnih neprilika, odnosno visokog snijega, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Istovremeno pozivaju sve lovce i ljubitelje prirode da za to vrijeme povećaju iznošenje hrane u lovištima kako bi divljač smanjila kretanja u potrazi za hranom, a tako bi i svojim obilaskom lovišta, ujedno sudjelovali i u suzbijanju krivolova koji je u posljednje vrijeme, kako kažu, čest u HBŽ-u.

Iz ministarstva također napominju kako će ubrzo na snagu stupiti lovostaj zbog razdoblja reprodukcije divljači, kada je potrebno općenito osigurati mir u lovištima i pojačati lovočuvarsku kontrolu.

- Krivolov općenito predstavlja veliki problem pri pokušajima da se na ovim prostorima uredi oblast lovstva i očuvanja prirodne bio-raznolikosti, što bi za Hercegbosansku županiju trebalo predstavljati jedan od oslonaca za razvoj te će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a  poduzeti napore i određene mjere koje omogućava zakon kako bi se ovaj problem sveo na minimum – stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana