Sport     | 24.01.2019. 14:23 |

Radovi na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović Hase' teku planiranom dinamikom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se u februaru ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je zajedno sa saradnicima organizirao obilazak stadiona na Koševu da bi se uvjerio da se potrebni radovi prije otvaranja pomenute manifestacije odvijaju prema utvrđenoj dinamici, saopćeno je iz Općine Centar.

Obilasku su prisustvovali zamjenik gradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, vršilac dužnosti direktorice Centra za sport i rekreaciju Sabina Špago i saradnici, te predstavnici tima koji je zadužen za ceremoniju otvaranja EYOF-a.

Načelnik Ajnadžić je i ovom prilikom ponovio da Općina Centar svim svojim kapacitetima podržava održavanje najvećeg sportskog događaja u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine i da je uzela aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

- U proteklom periodu vrijedno smo radili na stvaranju važnih pretpostavki za održavanje EYOF-a. Ponosni smo i sretni što smo dio ove velike međunarodne, internacionalne, ali prije svega sarajevske priče. Rok za završetak radova na stadionu je 5. februar, a radujemo se da će svi radovi biti završeni do tog dana. Pozivam sve zainteresirane građane da svojim dolaskom uveličaju svečanu ceremoniju otvaranja EYOF-a koja će biti održana 10. februara - kazao je Ajnadžić i dodao da će na narednoj sjednici Općinskog vijeća Centar 4. februara prezentirati informaciju o organizacionim pripremama za EYOF.

Zamjenik gradonačelnika Šarić naglasio je da Evropski olimpijski festival mladih ima izuzetno veliki značaj za Grad Sarajevo te izrazio nadu da će ova manifestacija Sarajevu vratiti onaj sjaj koji i zaslužuje kao olimpijski grad.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'